Pacman

Het legendarische spel Pacman

Ik hoef het eigenlijk niet eens te vragen. Ik weet vrijwel zeker dat elke speler bij Zone Plus het spel namelijk kent. Ik vraag het toch: Ken jij Pacman? De meeste bezoekers van Zone Plus zullen zeggen: ‘Ja natuurlijk. Dat is een super vet spel’. Het is namelijk een klassieker. Er zijn weinig spellen van spelmachines die zo populair zijn als Pacman. Wist je dat Pacman al een erg oud spel is? Het is in 1980 in de Verenigde Staten uitgegeven. Dat betekent dat het spel al 38 jaar oud is. En nog steeds is het mateloos populair, want nog steeds wordt het door veel mensen gespeeld.

 

vinginoSommigen spelen nog dagelijks Pacman. Je kunt sommigen zelfs professionele Pacman spelers noemen, want ze doen mee aan internationale toernooien. Dat is nog eens andere koek. Bij Zone Plus erkennen we de autoriteit van Pacman volledig. Met veel plezier hebben we daarom 2 machines staan van Pacman. Gemiddeld wordt op een dag bij Zone Plus maar liefst 150 keer Pacman gespeeld. Dit betekent dat 150 keer een persoon betaalt voor het spelen van Pacman. Wanneer deze persoon 3 levens heeft verloren, dient hij of zij weer opnieuw te betalen. Dit betekent dus ook dat bij Zone Plus 450 Pacman levens per dag worden verloren.

 

Dit maakt dat in Zone Plus het Pacman spel nog steeds erg populair is. Zelfs na 38 jaar. De kracht zit in de simpelheid van het spel, in combinatie met een spannend spel element en een belangrijke rol van tactiek en spelinzicht. Weet jij in een snelle tijd alle puntjes te eten, zoveel mogelijk fruit of gadgets te verzamelen, maar de monsters te ontlopen? Dat is nog niet zo’n makkelijke opdracht. Hier komt tactiek aan te pas. De fervente spelers weten bij elk level precies de route die ze moeten lopen op het meest efficiënt, snelst en het meest effectief de ronde te halen. Dan gaan ze naar de volgende ronde en zullen ze die op de best mogelijke manier doorlopen. Op de thema avond is het ook mogelijk om het spel Pacman te spelen.

Er zijn speciale websites waar je kunt oefenen, maar de beste Pacman spellen speel je op de speel machine. Hier is een hoge score veel belangrijk. Op een speelmachine staat jouw naam bovenaan, zodat iedereen het kan zien. In een speelhal krijg je nog het ouderwetse respect voor een prachtige score. Op een computer valt geen eer of respect meer te halen. Op de computer ben je anoniem. Er kan wellicht bij jezelf een glimlach vanaf bij een prachtige score, maar daar blijft het bij. Dat is nog de kracht van een speelhal. Dat is nog de sociale functie. Daarvoor komen nog dagelijks veel spelers om met veel plezier de machines te bespelen, topscores te halen en hun nickname hoog op de erelijst te kunnen zien. Dan gaan ze met een lach op hun gezicht en een voldaan gevoel weer naar huis. Zie ik je binnenkort bij de Vingino thema avond of kom je even langs voor hennepolie kopen bij de bar?